Harjoitukset, Luku 8

Harjoitus 8.1 Nopea siirtyminen keskittymiseen

Tavoite: Seuraavien neljän keinon turvin lyhennetään huomattavasti paranormaaliin keskittymiseen siirtymisen aikaa.

Vaikutus: Jatkuvasti monimutkaisemmat keskittymisharjoitukset ja niiden useat toistot alentavat hermoratojen ja aivokeskusten ärsytyskynnystä (ks. luku 6). Aivan kuten virtaava joki tekee syvempää uomaa ja pääsee näin virtaamaan nopeammin, nopeutuu sähkökemiallisten hermoimpulssien kulku ja näin ollen myös pääsy paranormaaliin keskittymisen tilaan, kun onnistumme laskemaan ärsytyskynnystämme.

Harjoituksen 1. vaihe: ... ohjeet löytyvät harjoituskirjasta

 

 

Harjoitus 8.2 Akustinen kuvittelu 1

Tavoite: Kuvittelemisen taidon parantaminen sekä tietoisuuden ja alitajunnan välisen yhteyden vahvistaminen.

Vaikutus: Intiassa, muinaisessa Siamissa, Khmerien valtakunnassa, Kiinassa ja Japanissa on käytetty jo 2000 vuotta ennen kaikkia meditaatioita rajatonta, kevyttä musiikkia: sinisten savupilvien jäljessä liitävät sävelet, gongin kumeat lyönnit, huilun keveät äänet… Idän ihmiset ovat tienneet, että musiikki sulkee ulospäin katsovat silmät ja avaa ovet sisäänpäin. Musiikin avulla halutaan vapauttaa ajatusmallit ja alitajunnan kuvat, jolloin myös harjoitetaan mielikuvituskykyä.

Valaistus: Violetti.

Harjoitus: ... ohjeet löytyvät harjoituskirjasta

 

 

Harjoitus 8.3 Akustinen kuvittelu 2

Tavoite: Tässä harjoituksessa pyritään samaan kuin harjoituksessa 7.8 eli saatetaan tietoisuus harmoniaan ympäröivän maailman kanssa sekä parannetaan mielikuvituskykyä.

Vaikutus: Koska tässä harjoituksessa ei kuunnella mitään ulkopuolista ääntä vaan vain ”kuvitellaan” puron solina, opitaan kuvittelemaan vielä paremmin kuin harjoituksella 7.8.

Harjoitus: ... ohjeet löytyvät harjoituskirjasta

 

 

Harjoitus 8.4 Runojen oivaltaminen

Tavoite: Tunkeutuminen ihmisen sieluun herättämällä tunteita ja tuntemuksia.

Vaikutus: Runon emotionaalisen sisällön ansiosta syntyneiden tunteiden ja kuvien avulla tutustutaan inhimillisen (ja samalla oman) tuntemisen lakeihin. Tämä helpottaa menemistä läheisten sieluun.

Apuvälineet: Jokin runo (mahdollisimman ilmeikäs), joka tekee sinuun vaikutuksen.

Harjoitus: ... ohjeet löytyvät harjoituskirjasta